Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/polkkiev

Цієї п’ятниці, 21 травня, об 11:00 під відділком поліції Подолу, що на вулиці Хорива, 20, відбудеться акція протесту проти поліцейського насильства. Учасники вимагатимуть звільнення начальника Подільського управління поліції Павла Василенка.

Вночі на 19 травня правоохоронці побили музиканта й засновника гурту «Дичка» Дмитра Бугайчука біля репетиційної студії в арт-кластері на вулиці Кирилівській. Свідок Євген Котенко, який зробив тригодинний відеозапис з місця подій, повідомляє, що поліцейським здалося, що Дмитро «скинув пакет із забороненою речовиною».

«Невідомий чувак підійшов до мене і попросив підійти до поліцейської машини. На питання, з якої радості, одразу дав мені в ніс. Я втратив свідомість. Далі вони мене довго вовтузили по асфальту, – так описує події сам постраждалий. – Того, хто мене бив, бачив у відділку».

Дмитро Бугайчук

Друзі постраждалого зазначають, що музиканту розбили ніс та душили його, притискаючи до асфальту, а також протримали кілька годин у кайданках, відмовляючись викликати медиків. Поліцейські нібито застосували газ до ще двох людей. Загалом на місці, за свідченнями, були близько 10 працівників органів і вісім автомобілів поліції.

Свідки повідомляють, що бив спецпризначенець, який представився як Владислав Іоанно, який судячи з інформації у ЗМІ, є переатестованим працівником «Беркута». За даними самої Нацполіції Києва, у столичних полках особливого призначення працюють 185 колишніх «беркутівців» – це кожен п’ятий спецпризначенець.

Спецпризначенець, який, за словами постраждалого, застосував силу. Фото: facebook.com/iskorynavan

У поліції заявляють, що затримали Дмитра, бо він кинувся тікати.

«При появі службового автомобіля двоє людей почали тікати. Поліцейські побігли за ними. Один з чоловіків тікаючи впав. Біля нього недалеко знайшли наркотичні речовини. Є підозра, що він їх викинув. Відкрито кримінальне провадження про незаконне зберігання наркотиків», – розповіли сайту Сьогодні в поліції Подільського району.

Перед тим, 15 травня, правоохоронці зірвали два концерти у клубах Closer і Mezzanine на вулиці Нижньоюрківській. Свої дії вони пояснювали «порушенням правил карантину».

Організатори запланованого протесту стверджують, що на Подолі активно діють члени полку особливого призначення «Київ», які «відрізняються особливою жорстокістю та незаконним застосування фізичної сили».

Фото: facebook.com/polkkiev

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button