Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/VasylSlipak

Департамент містобудування та архітектури КМДА оголосив всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проєктну пропозицію благоустрою скверу імені Василя Сліпака, що розі вулиць Боричів Тік і Андріївський узвіз.

У 2018 році пропозицію проєкту артскверу імені Сліпака подавали на Громадський бюджет Києва.

Візуалізація, презентована на Громадському бюджеті

Зараз існує проєкт ініціативної групи, який автори показали в фейсбук-спільноті жителів Подолу – після того, як вже почали робити стелу з барельєфами Сліпака у вигляді оперного співака і бійця АТО. У сквері також планували збудувати сцену з амфітеатром.

Проєкт, за яким вже почали оновлювати сквер

Але місцеві жителі розкритикували цей проєкт, закидаючи йому помпезність, застарілу естетику, кітчевість і навіть «моторошність» скульптури, відсутність дерев, неузгодженість із навколишнім міським простором тощо. Також зауважували, що ділянка замала для амфітеатру – 0,06 гектара.

Проєкт, за яким вже почали оновлювати сквер

У КМДА звернули увагу на прохання громади Подолу передивитися концепцію скверу. До журі запрошено представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, провідних архітекторів, урбаністів та дизайнерів міського середовища. Реєстрацію відкрито до 20 червня, а оголосити переможців планують 22 серпня.

Український оперний співак Василь Сліпак народився у Львові 1974 року, 19 років жив у Франції, зробивши кар’єру на світових оперних сценах. Після початку війни на сході України пішов добровольцем на фронт, де воював під позивним Міф. У 2016 році загинув від кулі снайпера.

Читайте також: У парку «Позняки» почали будувати алею з пам’ятником Скрябіну. Він світитиметься і гратиме музику

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button