Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23584 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kyivteploenergo

Співробітники прокуратури та податкової провели обшуки в КП «Київтеплоенерго», яке підозрюють у заволодінні 10 мільйонами гривень бюджетних коштів, повідомляють пресслужби ДФС і Київської прокуратури.

Податківці звернули увагу на те, що у 2019-2020 роках одне з підприємств постійно перемагало в тендерах «Київтеплоенерго» на ремонт мереж. Загальна сума виграних торгів – понад 260 мільйонів гривень.

Слідчі стверджують, що фірма оформила на субпідрядників роботи вартістю 20 мільйонів гривень, хоча насправді виконувала все власними силами. Субпідрядні фірми виглядають як фіктивні – за податковими адресами не знаходяться, не мають ані власних приміщень, ані найманих працівників.

Це наводить податкову на думку, що вартість робіт значно завищили. Зокрема, на 16 мільйонів гривень купили паливно-мастильні матеріали й орендували техніку – а й те, й інше відсутнє.

«Київтеплоенерго» заявляє, що кримінальне провадження стосується діяльності контрагента, а не безпосередньо посадових осіб комунального підприємства.

Також 20 травня відбулися обшуки у Департаменті житлово-комунальної інфраструктури КМДА. 19 травня обшукували Департамент архітектурно-будівельного контролю та Департамент з питань реєстрації.

Ще раніше відбулися обшуки в Київзеленбуді, Київавтодорі, Київміськсвітлі, Спецжитлофонді, департаментах соцполітики, містобудування та архітектури, земельних ресурсів. У справах розкрадання коштів міського бюджету, за якими вже висунуто підозри, завдані збитки бюджету перевищують 43 мільйони гривень, повідомив прокурор Києва.

Зокрема, в Департаменті земельних ресурсів нібито виявили порушення на 100 мільйонів гривень. Податківці стверджують, що департамент дозволяв окремим фірмам не сплачувати оренду за землю.

Міський голова Віталій Кличко назвав обшуки на комунальних підприємствах тиском на столичну владу й особисто на нього.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button