Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Київська міська прокуратура

У справах розкрадання коштів міського бюджету, за якими вже висунуто підозри, завдані збитки бюджету перевищують 43 мільйони гривень, повідомив прокурор Києва Олег Кіпер в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна.

За його словами, у кримінальних провадженнях наразі 11 підозрюваних, дев’ять з яких – нинішні й колишні співробітники комунальних підприємств Києва.

Зокрема, за результатами обшуків в офісі КП «Спецжитлофонд» повідомлено про підозру трьом особам: заступнику директора комунального підприємства, колишньому заступнику цього самого підприємства, а також директору підрядної фірми. Їх підозрюють у розкраданні 10,5 мільйона гривень, які виділялися на будівництво та реконструкцію інженерних мереж.

Ще сімом особам повідомлено про підозру в провадженні щодо розкрадань у департаменті соцполітики КМДА. Серед підозрюваних – троє нинішніх посадових осіб зазначеного департаменту, зокрема заступник керівника, а також четверо колишніх працівників. Їх підозрюють у розкраданні 13,5 мільйона гривень під час закупівель медичних засобів.

Ще одна підозра, за словами Кіпера, стосується ухилення від сплати податків за користування комунальною землею. Про підозру повідомлено директору приватного товариства, діями якого завдано збитків на 19,5 мільйона гривень.

«За тими провадженнями, в яких уже повідомлено про підозру, йдеться про збитки понад 43 мільйони гривень. Загальна сума за всіма провадженнями в рази більша», – зазначив прокурор.

За його словами, в окремих кримінальних справах ідеться не про прямий збиток столичному бюджету, а про зловживання з боку київських чиновників при видачі дозвільної документації, а також про нелегальні «побори» з підприємців. Слідчі дії в цих провадженнях тривають.

Нагадаємо, 11-12 травня відбулися обшуки в офісах комунальних підприємств, департаментів КМДА і підрядних структур. Зокрема, в Київзеленбуді, Київавтодорі, Київміськсвітлі, Спецжитлофонді, департаментах соцполітики, містобудування та архітектури, земельних ресурсів.

Міський голова Віталій Кличко назвав обшуки на комунальних підприємствах тиском на столичну владу й особисто на нього.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button