Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23417 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/Vitaliy.Klychko

Подорожчання проїзду в громадському транспорті відбудеться, бо утримувати його дорого, а ще тарифи «вже підняли мери інших міст», заявив в ефірі телеканалу «Наш» міський голова Віталій Кличко.

«На сьогодні проїзд у Києві найдешевший в Європі, й ми бачимо, що мери інших міст підняли проїзд, і у Львові, і, здається, в Запоріжжі. У нас транспортна галузь дотаційна. Майже 3 мільярди гривень ми дотуємо – це і зарплати, і рухомий склад, і дороги, і метро потрібно будувати, і на це все потрібні гроші», – нарікає Кличко.

21 травня Львів справді підвищив вартість разового квитка з 7 до 10 гривень. Водночас за умови придбання квитка онлайн ціна становить 8,50 гривні. У Запоріжжі проїзд подорожчав з першого травня – з 5 до 7 гривень в автобусах та з 4 до 6 гривень у трамваях і тролейбусах.

Щодо твердження про найдешевший проїзд в Європі – воно справедливе для вартості разового квитка. Але жителі Праги, наприклад, мають змогу купити місячний проїзний за 880 гривень (670 крон), в той час, як киянину такий проїзний вже зараз обійдеться у 1300 гривень.

Також зауважимо, що Кличко не вперше наголошує на дотаційності громадського транспорту, хоча у Києві він дотується значно менше, ніж у багатьох європейських містах із розвиненою системою міського транспорту. Все більше міст вирішують дотувати громадський транспорт на 100%.

Кличко відмовився назвати хоч приблизну вартість проїзду, але пообіцяв, що до 20-25 гривень не підійматимуть.

«Будемо розбирати це на молекули і презентувати. Одне можу сказати, що тема підняття тарифу назріла, але можу гарантувати, що до 20-25 гривень підіймати ми ні в якому разі не плануємо… Я не виключаю, що підвищення буде найближчим часом, але однозначно зробимо так, щоб це підвищення не вдарило сильно по людях», – запевнив він.

Раніше Кличко заявляв, що собівартість проїзду в громадському транспорті Києва становить 15 гривень.

Читайте також: 5 причин, чому підвищення цін на громадський транспорт – це погана ідея

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button