Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook/ZelectraLLC

У Києві запустили ще один прокат електричних самокатів – Zelectra. Це вже п’ята компанія в столиці, яка пропонує в оренду такий вид транспорту. На сайті також вказана можливість орендувати мопед за 750 гривень на день.

Щоб почати поїздку, потрібно завантажити додаток і зареєструватися, відсканувати QR–код обраного скутера. Паркувати транспорт можна лише у призначених для цього зонах. Для завершення поїздки треба зробити фото припаркованого скутера.

Завершення оренди можливе виключно в зеленій зоні. За замовчуванням, можна розігнатися до 25 км/год. У фіолетовій зоні швидкість значно зменшується. Це свідчить, що користувач наближається до забороненої, чорної зони. У чорній зоні самокат вимкнеться, за це буде списано з рахунку штраф.

Щоб активізувати мопед треба натиснути кнопку P на правій ручці керма (двічі) та вдягнути шолом. Щоб почати рух потрібно прибрати мопед з підніжки. Паркувати мопед можна в дозволених та бонусних місцях для паркінгу.

Активізація самокату коштує 11 гривень. Поїздка – 2,20 гривні за хвилину. Пауза – 0,75 гривні за хвилину. Активізація мопеду коштує 45 гривень. Поїздка – 4,5 гривні за хвилину. Пауза – одна гривня за хвилину. На сайті вказана кількість мопедів та самокатів – більш як 350 штук по Києву.

У Києві зараз працюють три оператори самокатів: Bolt, Kiwi, Skroll, BikeNow. Передостанніми самокати запустив сервіс BikeNow. Також вони пропонують в оренду велосипеди.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button