Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23271 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Rockwell Group

У Нью-Йорку тимчасово перекриють транспортний рух на 15 бульварах. Це дозволить розширити простір для пішоходів, закладів та культурних заходів, пише Аrchdaily.

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо оголосив про запуск програми «Відкриті бульвари». У рамках проєкту створять десять багатоквартальних коридорів через п’ять районів міста. Нова ініціатива спрямована на стимулювання туристичної активності. Муніципалітет відзначить ці бульвари брендованими ліхтарними транспарантами та воротами біля входів, а також міськими меблями.

«Цього літа жителі Нью-Йорку заслуговують більше відкритого простору. “Відкриті бульвари” стануть класним місцем для обідів, їзди на велосипеді та культурних подій. Це змусить наші вулиці працювати на людей, а не тільки на автомобілі», – заявила заступниця мера Лаура Енглін.

Проєкт заснований на успішних ініціативах «Відкриті вулиці» і «Відкриті ресторани», які змінили міський простір. «Відкриті бульвари» також є частиною ініціативи Vision Zero – стратегії, спрямованої на скорочення числа загиблих в результаті дорожньо-транспортних пригод до нуля протягом десяти років.

У 2020 році у Нью-Йорку запровадили програму «Відкриті ресторани». Вона допомогла зберегти близько 90 тисяч робочих місць. В рамках ініціативи міська влада дозволила ресторанам розширювати посадкові місця до фасаду сусідніх будинків за умови, що власники будівель згодні на використання простору і зобов’язуються не стягувати за це плату.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button