Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: ЧЕСНО. Київ

Вранці третього червня на ринку «Столичний» стався конфлікт на ґрунті з’ясування прав власності, повідомляє пресслужба поліції Київської області.

Сторони конфлікту застосували димові пакети та петарди. На місце прибули не лише патрульні, але й вибухотехніки та спецпризначенці. У поліції запевняють, що фізичного протистояння вдалося уникнути й потерпілих немає.

Фото: ЧЕСНО. Київ

«Вранці о 6:30 до павільйону увірвалось 100 спортивних молодиків із кувалдами, сокирами та у бронежилетах. Пригнали для штурму БРДМ. Поліція приїхала та заблокувала тітушок у середині. О 9.30 сюди пригнали Нацгвардію, яка оточила павільйон», – повідомляє Чесно.

Фото: ЧЕСНО. Київ

Зараз поліція лишається на ринку, доступ до нього обмежено.

Адміністрація Столичного ринку на офіційному сайті та у фейсбуці заявила, що «відбувається силове рейдерське захоплення ринку».

Фото: ЧЕСНО. Київ

Однак у телеграм-каналі – низка інших повідомлень: «Жодного рейдерського захоплення не відбувається». Орендарів запевняють, що від сьогодні від них нібито перестануть вимагати гроші за оренду. При цьому повідомляється, що ринок припиняє роботу через те, що в орендарів не укладено договорів із власниками.

Протягом майже року біля ринку «Столичний» чергували члени правих організацій, зокрема «Правого сектору» з «безстроковою протестною акцією» й погрожували покупцям внести їх до чорного списку – мовляв, їхні гроші йдуть «на підтримку бойовиків і сепаратистів». Нещодавно «Правий сектор» пікетував будинок міністра юстиції Дениса Малюськи.

Міністр, своєю чергою, повідомив про спроби рейдерського захоплення ринку «Столичний» через маніпуляції з Єдиним державним реєстром.

Докладніше про боротьбу за Столичний ринок читайте у матеріалі «Хмарочоса».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button