Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/artprichal1

8 червня о п’ятій ранку до простору «Арт-Причал» на вулиці Набережно-Хрещатицькій увірвалися молоді чоловіки у балаклавах і захопили приміщення. Про це заявив на Громадському радіо Дмитро Пшеслинський, заступник директора «Голосіївської інвестиційної компанії», яка є інвестором простору.

За його словами, люди у балаклавах виставили охоронця і зайняли приміщення. У приміщенні вже змінили замки.

Ці люди мали з собою рішення суду про те, що одеська компанія «Ордер Прайм» заборгувала іншій 348 тисяч гривень, і нібито їй належить приміщення у Києві. За словами Пшеслинського, адреса цього приміщення та адреса Арт-Причалу не збігаються.

«Ми викликали поліцію, ми розраховували, що поліція звільнить нам це приміщення. Поліція на словах признала, що ми дійсно там проводимо законну діяльність, але вони не мають права силовим шляхом проникати та виселяти звідти людей. Ми пишемо заяву і готуємо пакет документів для поліції, й після цього буде прийняте рішення», – повідомив він.

Пшеслинський зауважив, що Арт-Причал, розташований під Новогаванським мостом, є комунальною власністю міста. КМДА за конкурсом залучила «Голосіївську інвестиційну компанію» як інвесторів до облаштування артгалереї.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button