Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кадр із відео instagram.com/jeffbezos

Нещодавно один із найбагатших людей світу Джефф Безос, засновник корпорації Amazon та космічного проєкту Blue Origin, повідомив, що збирається полетіти у космос 20 липня. Разом зі своїм братом він випробує перший комерційний пасажирський політ ракети компанії.

Вже за три дні після цього анонсу з’явилися дві петиції на Change.org з вимогою заборонити Безосу повертатися з космосу назад на Землю. Загалом вони зібрали вже понад 58 тисяч підписів і це число зростає щосекунди.

У першій петиції, адресованій пролетаріату, заявляється, що мільярдери загалом не мають існувати ані на Землі, ані в космосі, але якщо вже обирати найменше з зол, то хай краще Безос залишиться в космосі. Цю петицію підписують найактивніше – станом на ранок понеділка вона зібрала понад 38 тисяч голосів.

Автори другої петиції запевняють, що Джефф Безос – це насправді Лекс Лютор (лиходій з усесвіту DC Comics, ворог Супермена), замаскований у власника успішного онлайн-магазину.

Лекс Лютор. Зображення: looper.com

Зараз це найактивніше підписувані петиції на Change.org, зауважує Business Insider.

Суборбітальний політ Джеффа та Марка Безосів на кораблі New Shepard триватиме 11 хвилин. Із них три хвилини він може перебувати у невагомості. На кораблі загалом є шість місць. Перше з них продали на аукціоні за 28 мільйонів доларів.

На кораблі не буде пілота, політ повністю автоматизований. Корабель досягне лінії Кармана – умовної межі між атмосферою Землі та космосом на висоті 100 кілометрів над рівнем моря.

Так відбуватиметься приземлення пасажирів. Кадр із відео instagram.com/jeffbezos

Безос заснував Blue Origin у 2000 році виключно для туристичних космічних польотів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button