Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: day.kyiv.ua

Київрада перенесла розгляд питання про оголошення ландшафтним заказником місцевого значення «Озеро Вирлиця» на восьме липня. 71 депутат проголосував за після того, як міський голова Віталій Кличко схвально відгукнувся про проєкт забудови, повідомляють Наші гроші.

Кличко почав з заяви про те, що проти забудови озера Вирлиця і сам виріс на вулиці Декабристів. Та йому сподобався проєкт благоустрою від компанії «Мрія-Інвест», яка орендує ділянку.

«Але так сталося, що на мене вийшов власник, генеральний менеджер цього проєкту, і каже: будь ласка, ми хочемо презентувати. Я почув презентацію і був позитивно вражений від того проєкту, щодо зони відпочинку, збереження зелених, рекреаційних зон, і надання цій території дійсно нового життя», – заявив міський голова.

Кличко дав номер телефону забудовника головам фракцій, щоб депутати теж побачили проєкт. Він також запропонував провести громадські слухання з жителями Харківського масиву.

«Я пропоную, я ні в якому разі не хочу лобіювати, і ніколи не буду лобіювати. Якщо громада підтримає цей проєкт, який, на мою думку, може бути реалізований, якщо депутати Київради ознайомляться і скажуть, що це покращує територію і ні в якому разі не руйнує її, то ми повинні прийняти об’єктивне рішення», – зазначив мер.

Погоджувальна рада з головами фракцій вирішила, що до восьмого липня на березі озера Вирлиця не має відбуватися жодних робіт.

«Наші гроші» зауважують, що у 2018-2020 роках керівником «Мрія-Інвест» був Юрій Іонанов, шкільний друг Кличка, а також колишній керівник Фонду Кличка.

Зазначимо, що за проєктом рішення до ландшафтного заказника «Озеро Вирлиця» площею 98 гектарів не увійшли ділянки, віддані в оренду під забудову.

Межі ландшафтного заказника за проєктом рішення Київради

Планована забудова берегів озера Вирлиця (червоні лінії) та розташування прибережно-захисної смуги (блакитна лінія). Космічний знімок берегів озера станом на 2011 рік. Джерело: mkk.kga.gov.ua/map

Озеро Вирлиця – одне з найбільших озер Києва, воно має природне походження. У 2005 році Київрада дозволила орендувати частину озера для будівництва торговельно-розважального центру. Орендарем трьох земельних ділянок загальною площею майже 30 гектарів стала компанія «Мрія-Інвест».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button