Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Всі зображення з сайту mariupolseashores.com.ua

Мерія Маріуполя оголосила міжнародний конкурс на проєкт реконструкції Центральної набережної та запрошує місцевих і закордонних архітекторів, урбаністів і ландшафтних архітекторів узяти в ньому участь.

Центральна набережна простягається на 2,75 кілометра вздовж Азовського моря, її загальна площа – 38 гектарів. Масштабний проєкт реконструкції заплановано реалізувати у 2024-2025 роках.

У 2019 році муніципалітет замовив соціологічне опитування, під час якого більшість респондентів назвали розташування міста, близьке до моря і пляжів, найбільш значною перевагою життя в Маріуполі, після якого вже вказували парки і зелені зони. Тому мерія сподівається, що проєктні пропозиції підкреслюватимуть ідентичність прибережної зони.

Міжнародний конкурс ідей проводиться в два етапи. Кандидати подають заявки до 31 липня. Після співбесіди три відібрані учасники/команди будуть запрошені на другий етап – проєктування. Кожен отримує гонорар у розмірі дві тисячі доларів на розробку проєктної пропозиції.

Дедлайн подання пропозицій на другому етапі – 26 вересня. Переможець, якого оголосять 30 вересня, отримає п’ять тисяч доларів. Докладніше про умови конкурсу можна почитати на сайті.

Загалом у Маріуполі планують реконструювати три прибережні зони міста: Піщаний, Центральний та Лівий береги. Їхні функції будуть взаємно доповнювати одне одного і закривати потреби в сімейному, активному та розважальному видах відпочинку.

Проєкт благоустрою Піщаного берега розробила у 2019 році команда Віктора Зотова, Євгена Артамонова, Антона Сухаря, Олени Коломієць у співпраці зі школою CANactions.

Проєкт благоустрою Піщаного берега. Рендер ZOTOV&CO

Проєкт Лівого берега розробили у 2018 році Катерина Віровцева, Пінчук Олександр, Максим Невхорошев і Дмитро Сергієнко.

Проєкт благоустрою Лівого берега. Рендер ZOTOV&CO

Нагадаємо, Маріуполь очолив рейтинги прозорості та підзвітності українських міст від Transparency International Ukraine.

Читайте також: У Маріуполі повністю реконструюють міський парк

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button