Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23274 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві на території Екопарку Осокорки активізувалися будівельні роботи. Зокрема на відео, оприлюдненому Комітетом протидії незаконним забудовам, видно, як на ділянку заїжджає техніка.

На місці поліція перевіряла маршрутний лист вантажівок та пропускала їх далі. За планом забудови цим піском та іншим будівельним сміттям планується рівняти берегову лінію озера Небреж.

За даними «Чесно», громада вже кілька днів проводить роз’яснювальну роботу для будівельників і підрядників, а також інших місцевих жителів, які ще «не здогадуються про масштаби проблеми».

Один із в’їздів будівельної техніки на території екопарку наразі перекритий символічною барикадкою із гілок, каміння та шин. Проте не вся ділянка будівництва огороджена парканом. Завдяки цьому, кажуть місцеві мешканці, на півдні ділянки вже видно заподіяну шкоду довкіллю – засипані гектари території, на якій розвивалися рослини, повалені дорослі дерева, зокрема берези й тополі.

Нещодавно девелопер Stolitsa Group представив новий проєкт трьох житлових комплексів – «Еврика», «Патріотика» та «Патріотика на озерах» на Осокорках. У новому плані ЖК на озерах замість 43 збудують вже 48 багатоповерхівок. Згідно з чинним генпланом Києва, на місці забудови повинна бути зелена зона. Учасники організації «Екопарк Осокорки» також створили проєкт публічного простору, який може займати частину майьутнього екопарку.

Всі фото: facebook/chesno.kyiv

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button