Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Розірвані плакати учасників антизабудовної акції. Фото: facebook.com/alexandr.gusev.7

Восьмого липня біля КМДА на учасників мітингу проти забудови озера Вирлиця напали учасники мітингу на підтримку забудовника, компанії «Мрія-Інвест». Про це повідомляють у фейсбук-групі «Екопарк Вирлиця» та кінокритик Олександр Гусев.

Так, крім супротивників будівництва ТРЦ?=, на Хрещатику зібралася група – як повідомили в низці ЗМІ – «ветеранів та інвалідів АТО», які запевняють, що на Вирлиці будуватимуть «центр реабілітації захисників України». Вони стояли з плакатами «Столар, забирай своїх екоактивістів, тут не пролізе», «Екопарк Вирлиця – офшор Медведчука» та «Гриценко, Кулеба, їдьте в Росію хробаків вирощувати», «Ні заповіднику ОПЗЖ».

Акція на підтримку забудовника. Фото: bigkyiv

Депутатка Аліна Михайлова з розмов учасників цієї групи почула, що вони отримають 250 гривень за чотири години акції.

Кінокритик Гусев повідомляє, що спершу в супротивників забудови намагалися вирвати з рук плакати кілька чоловіків, але «найбільшого збитку» завдала молода дівчина. За словами Гусєва, у ній впізнали Віту Заверуху.

«Наших активістів, здебільшого це жінки й дівчата, оточували “в коробку”, при собі мали ножі. Пишемо заяви в поліцію. Дякуємо тим працівникам поліції, які сьогодні не допустили кровопролиття», – пише антизабудовна активістка Nastia Kyt.

Розірвані плакати учасників антизабудовної акції. Фото: facebook.com/alexandr.gusev.7, Olexandr Dovgy

Нагадаємо, за два дні до цього компанія «Мрія-Інвест» намагалася презентувати проєкт забудови. Антизабудовні активісти повідомляли, що забудовник завіз автобус із «групою підтримки», якій нібито платили по 300 гривень.

Ще раніше забудовник зареєстрував петицію з вимогою побудувати на березі озера Вирлиця ТРЦ.

Серед рендерів, якими забудовник ілюструє свої наміри, виявили візуалізації проєкту, розробленого для міста Провіденс, штат Род-Айленд, США.

Міський голова Віталій Кличко на засіданні Київради 24 червня публічно підтримав забудовника та переконав депутатів почекати з оголошенням озера Вирлиця ландшафтним заказником.

«Наші гроші» зауважують, що у 2018-2020 роках керівником «Мрія-Інвест» був Юрій Іонанов, шкільний друг Кличка, а також колишній керівник Фонду Кличка.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button