Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Важка техніка з’явилася біля павільйону сьогодні вночі. Фото: Anton Shurhalskyi

Біля будинку з квітами на Січових Стрільців уночі, 11 липня, з’явилась важка техніка для зносу. Про це написали в спільноті «Зберегти квіти України».

Нещодавно захисники будівлі зустрілись з представницею забудовника Ольгою Соловей. За їхніми словами, вона запропонувала провести зустріч із залученням медіаторів для компромісного вирішення проблеми. Громада погодилась, озвучивши такі вимоги: зупинка демонтажу, публічність обговорення та обов’язкова медіація.

Натомість вже 11 липня від керуючого партнера Олексія Пишного надійшла інша відповідь: забудовник каже, що не зупинить демонтаж будівлі та не хоче публічних обговорень. А вже вночі біля будівлі опинилась важка будівельна техніка.

Містяни вже звернулися до Міністерства культури та інформаційної політики та до Департаменту охорони культурної спадщини щодо надання будівлі охоронного статусу пам’ятки архітектури.

Наприкінці червня забудовник обрізав виноград, який вже років тридцять сповиває один із фасадів будівлі. Потім будівельники стали знімати вікна, а навколо споруди почали зводити паркан. Зустрівши негативну реакцію киян, забудовник пообіцяв провести архітектурний конкурс. Наступного разу в компанії заявили, що варіант публічного конкурсу лише обговорюють.

Навчально-методичний павільйон «Квіти України» – унікальна будівля в стилі модернізму архітектора Миколи Левчука. Проєкт отримав відзнаку Спілки архітекторів в якості одного з кращих архітектурних творів 1985 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button