Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/zaborona

Забудовник вже зніс частину фасаду будівлі «Квіти України» на вулиці Січових Стрільців. Група киян зламала будівельний паркан і блокує техніку, повідомляє фейсбук-спільнота «Зберегти квіти України», яка веде пряму трансляцію.

«”Квіти України” зносять, вже знесено нижню частину атріуму. Приїхав на місце, спілкуємось з поліцією. Містобудівні умови і обмеження незаконні, права на будівництво у власника немає, відкриваємо кримінальну справу», – повідомляє депутат Дмитро Гурін.

Нещодавно захисники будівлі зустрілись з представницею забудовника Ольгою Соловей. За їхніми словами, вона запропонувала провести зустріч із залученням медіаторів. Натомість вже 11 липня від керуючого партнера Олексія Пишного надійшла інша відповідь: забудовник каже, що не зупинить демонтаж будівлі та не хоче публічних обговорень. Вночі біля будівлі опинилась будівельна техніка.

Наприкінці червня забудовник обрізав виноград, який оплітав фасад.

Фото: facebook.com/zaborona

Наразі невідомо, за яким проєктом перебудовуватимуть модерністську будівлю. Пишний оприлюднив візуалізацію скляного фасаду й водночас заявив, що згодом проведуть конкурс на проєкт реновації.

Візуалізація нового фасаду

«Іноземний інвестор», якого не називають, планує реконструювати будинок і перетворити його на офісний центр із надбудовою й підземним паркінгом. Замовником реконструкції виступає ПрАТ «Квіти України», а передпроєктні пропозиції розробляла архітектурна майстерня Георгія Духовичного.

Будівля до демонтажу. Фото: facebook.com/Save.Kvity.Ukrainy

Днями кияни проводили багаточисельну акцію проти знесення будівлі «Квіти України». Також містяни звернулися до Міністерства культури та до КМДА щодо надання будівлі охоронного статусу пам’ятки архітектури.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button