Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/arsen.avakov.1 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав заяву про відставку, яку опубліковано на сайті МВС.

У заяві не повідомляється про причини такого рішення. Так само і на своїй сторінці у фейсбуці Аваков лише повідомив, що йде з посади. На заяві міністр дописав від руки: «Честь маю».

Питання його відставки Верховна Рада може розглянути на позачерговому засіданні у четвер, 15 липня, повідомляє Громадське.

За даними джерела LIGA.net, написати заяву міністра попросив особисто президент Володимир Зеленський.

Аваков очолював Міністерство внутрішніх справ протягом семи років та чотирьох місяців, з 2014-го.

Його відставки неодноразово вимагали різні політичні сили та громадські активісти й особливо цей рух пожвавився з минулого року. Авакову закидали посилення ролі поліції. Невдоволенню сприяла й низка скандалів, пов’язаних із поліцеським насильством, таких як згвалтування у Кагарлику та стрілянина у Броварах.

До кар’єри в Кабміні Аваков займався бізнесом, заснувавши у 1990 році одне з перших в Україні акціонерних товариств – «Інвестор». Згодом «Інвестор» став найбільшим фінансово-промисловим холдингом в Харківському регіоні.

У 2005-2010 роках Аваков очолював Харківську обласну держадміністрацію, а після цього змагався з Геннадієм Кернесом за посаду мера Харкова.

У своїй останній декларації Аваков задекларував 5,4 мільйона гривень доходів, а його родина має заощадження на два млн доларів. Міністр має дві квартири в Харкові, одна з яких понад 657 квадратних метрів, а в Києві міністр нібито живе в готелі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button