Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: powerengineeringint.com

Україна має значний потенціал для виробництва «зеленого водню» та планує експортувати його в Німеччину. Про це повідомив голова правління «Нафтогазу» Юрій Вітренко.

За його словами, українська делегація порушила питання партнерства у розвитку водневої економіки під час візиту президента Володимира Зеленського в Німеччину.

«Ми обговорили з німецькими колегами можливість для України інтегруватися у водневу економіку, яку створюватиме Європейський Союз. Україна має значний потенціал для виробництва “зеленого водню” і його експорту в Німеччину, в чому зацікавлена сама Німеччина. Ми плануємо стратегічне партнерство з Німеччиною на цьому шляху», – повідомив Вітренко.

Зокрема, українські представники обговорили з канцлеркою Німеччини Ангелою Мерекель, що «Нафтогаз» як національна компанія може бути «основним драйвером цього процесу».

На початку 2021 року Міністерство енергетики, яке тоді очолював Вітренко, повідомило про початок розробки Водневої стратегії.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button