Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Розпочинаємо екскурсію з зупинки громадського транспорту “Мистецька” на проспекті Лобановського. Прозора стеля якої не захищає ані від спеки, ані від дощів», – коментують це фото автори акції

Активісти, які виступають проти забудови Совських ставків, провели акцію «Кличко у центрі подій» – виготовили майже двометрову фігуру з зображенням міського голови і сфотографували на тлі проблемних локацій.

«На вході на територію нижніх Совок є струмок. На жаль, іноді він буває брудний. Ймовірно, СТО, заправка або будинки на вулиці Гвардійська нелегально скидають у нього відходи. “Київводоканал” на скарги місцевих активістів не реагує»

Мета акції – привернути увагу міського голови до ситуації навколо Совських ставків, які досі перебувають під ризиком забудови.

«За цим столиком іноді святкують дні народження»

«Хоча суд повернув цю землю киянам, рішення суду не виконується. Земельна ділянка досі перебуває на балансі колишнього орендаря та досі не отримала статусу парку. Комунальні служби не можуть розпочати благоустрій території та очищення водойм», – нарікають організатори акції, зокрема Андрій Яницький.

«На другому плані – недобудова пана Войцеховського. Там живуть люди, але будинки не введені у експлуатацію, не підключені до міської каналізації»

Вони очікують, що Кличко особисто проінспектує територію Совських ставків і поспілкується з місцевими жителями.

«Місцеві облаштовують нижній каскад Совських ставків власноруч. Наприклад, побудували ось цей місточок через річку Совка»

Проглянути концепцію парку дикої природи та порівняти її з планами забудовника можна у нашому матеріалі.

«Деякі ставки за часів оренди було знищено. Ось тут замість ставка вже галявина, тут можна було б проводити пікніки, заняття з йоги, облаштувати дитячий майданчик»

Забудовник планував звести на нижньому каскаді Совських ставків вісім багатоповерхових будинків. Площа житлової забудови мала складати три гектари і ще шість гектарів хотіли віддати під дитсадки, школу, тротуари, дороги та спортмайданчики.

«На другому плані – недобудований колектор на вулиці Брожка. Місто вже витратило на нього понад 50 мільйонів гривень, лишилося добудувати метрів 200. Якщо цей колектор добудувати, то проблема із забрудненням Совських ставків майже повністю вирішується»

У 2018 році забудовник запустив інформаційну кампанію, яка допомогла зібрати голоси за петицію нібито про «вирішення екологічної катастрофи на Совських ставках». Насправді у петиції йшлося про підтримку забудови. Зараз забудовник створив у фейсбуці сторінку «Екопарк – Совські Ставки», в якій пропагує свою концепцію благоустрою території, не згадуючи про забудову.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button