Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23608 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Хмарочос

Київ починає готуватися до третьої хвилі епідемії COVID-19 й натякає на майбутні обмеження роботи громадського транспорту.

Від керівників підприємств критичної інфраструктури вже найближчим часом вимагатимуть скласти й надіслати до КМДА списки своїх працівників, яким будуть потрібні спецперепустки в разі запровадження обмежень транспорту. Цього разу перепустки робитимуть цифровими.

«Цього разу ми плануємо запровадити електронні перепустки. Таким чином ми персоналізуємо перепустки, щоб ними могли скористатися тільки кияни, які працюють на підприємствах критичної інфраструктури», – заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Читайте також: Кличко прокоментував неможливість пересуватися містом: «Ми зробили так умисно»

Громадський транспорт Києва працював за спецперепустками під час двох локдаунів: з 17 березня до 25 травня 2020 року та з 5 квітня до 1 травня 2021 року. Чимало киян скаржилися на брак перепусток, а дехто їх перепродавав або підробляв.

Коли під час другого локдауну кияни нарікали, що пацієнти не зможуть дістатися лікарень без перепусток, у Київраді порадили їм скористатися промокодом Uber.

Ми вже писали про те, що транспортна політика у часи карантину може мати серйозний вплив на подальший розвиток транспортної системи та міської мобільності. Так, у Києві обмежують саме ті види транспорту, якими користуються найменш захищені соціальні групи. Це можна назвати «карантином для бідних».

Читайте також: «Карантин для бідних»: як заборона громадського транспорту впливає на жителів міста

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button