Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23449 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

Міський голова Віталій Кличко наполягає на тому, що альтернативи тій ситуації, що склалася с транспортом після запровадження проїзду за спецперепустками 5 квітня, немає.

«Ми умисно оголосили локдаун і обмеження у пересуванні транспортом. Це єдиний шлях, який забезпечить розірвання ланцюга передачі інфекції. Ми умисно зробили так, щоб тільки ті люди, які мають вплив на життєзабезпечення міста, мають можливість пересуватися. Всі решта, – будь ласка, залишайтеся вдома», – заявив Кличко в ефірі «Свободи слова».

Так він прокоментував слова ведучого про «транпортний колапс», який спостерігався п’ятого квітня, коли Київ став у заторах, у той час як громадський транспорт, включно з метро, курсував практично порожній.

Кличко заявив, що консультується з німецьким Інститутом Коха, і також зазначив, що більшість європейських країн вдалися до максимальних обмежень.

«Є прислів’я – ситий голодного не розуміє і здоровий хворого не розуміє», – так міський голова прокоментував небажання людей залишатися вдома.

За його словами, міська адміністрація видала 500 тисяч перепусток, передусім медикам, військовим, поліції та тим, хто займається водопостачанням, теплопостачанням і електрикою.

Рік тому ми писали про те, що транспортна політика у часи карантину може мати серйозний вплив на подальший розвиток транспортної системи та міської мобільності. Так, в Україні обмежують саме ті види транспорту, якими користуються найменш захищені соціальні групи. Це можна назвати «карантином для бідних».

Нагадаємо, що з п’ятого квітня до завершення локдауну КМДА зробила безкоштовним паркування на майданчиках «Київтранспарксервісу».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button