Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Будинок Маліна. Фото: Дмитро Перов

На вулиці Тургенєвській, 22 у центрі Києва почали розбирати дах будинку ХІХ століття – садиби Василя Маліна 1890 року, повідомляє юрист, активіст «Мапи реновації» Дмитро Перов.

Будинок Маліна. Фото: Дмитро Перов

Також журналісти телеканалу Київ побували на місці подій і переконалися в тому, що покрівлю розбирають. Однак поспілкуватися з робочими вони не змогли, бо ті зникли, помітивши знімальну групу.

Дах будівлі. Кадр із репортажу телеканалу Київ

У КМДА тележурналістам повідомили, що будівля не має охоронного статусу та скерували до Міністерства культури.

Будівельна техніка біля будинку Маліна. Фото: Артем Соколовский

Впритул до будинку Маліна в 2017 році компанія «Сервіт» збудувала 11-поверховий ЖК – «клубний будинок Turgenev».

Наступного року, за словами Перова, відбулася перша спроба знести будинок Маліна, однак після суспільного розголосу демонтаж припинили.

Візуалізація нової будівлі на Тургєнєвській

Навпроти, за адресою Тургенєвська, 17, у 2019 році компанія «Контакт-Інвест» знесла будинок Ребізова 1902 року. На місці пам’ятки збираються звести восьмиповерховий житловий будинок.

З цією ділянкою межує будинок Рутковського (Тургенєвська, 19) 1901 року, який перебуває під загрозою знесення. Компанія «Контакт-Інвест» обіцяє реставрувати будівлю й розташувати в ній офіси й апартаменти.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button