Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Львівський фотограф Юрко Дячишин звинуватив у плагіаті бренд VTMNTS. Одяг з лукбука VTMNTS 2022 нагадує або точно копіює одяг безпритульного Славіка, якого у 2011-2013 роках знімав Дячишин. Про це фотограф написав в Facebook.

Нещодавно Vetements запустив свій «секретний проект», новий бренд VTMNTS, і представив лукбук першої колекції. Дячишин публікував фотографії Славіка в Instagram Slavik’s Fashion. Про Slavik’s Fashion писали сотні видань, серед яких Vogue Paris, The Telegraph, Mirror, La Repubblica та Esquire. У 2013-му році чоловік зник. У 2016-му у Vogue Paris творець бренду Демна Гвасалія згадував, що при роботі над першою чоловічою колекцією надихався також знімками Славіка.

«Slavik’s Fashion надихнув багатьох модельєрів (та не всі у цьому зізнаються). Особливо «надихається» ним бренд Vetements, і якщо першого разу вони принаймні згадали про це в коментарі Vogue Paris, то в новій колекції, яка вийшла під маркою VTMNTS 2022, ні. Що цікаво, цього разу в деяких «фрагментах» був просто copy-paste», – пише фотограф.

У коментарі Bird in Flight Дячишин розповів, що йому пропонували зняти фільм про Славка.

«У 2014 році мені написали з нью-йоркської студії Visionaire, що Демна розповів про Славка і той повинен їхати до Парижа на показ колекції і вони хочуть зняти про це фільм. Пізніше ще двічі інші люди зверталися з пропозицією знімати кіно. Був навіть лист зі США про те, що розглядають ідею зйомки серіалу, але коли дізналися, що Славік зник, дзвінки припинилися». Дячишин додав, що представники Vetements також безпосередньо зв’язувалися з ним, пропонуючи привезти Славіка до Парижа, і здивувалися, дізнавшись, що той — справжній безпритульний, а не модель», – розповідає Дячишин.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button