Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23627 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кадр із відеозвернення

Міський голова Віталій Кличко знову назвав обшуки, які відбуваються у комунальних підприємствах Києва, системним політичним тиском, а також «сценарієм, який відпрацьовують на столичній владі».

«Робиться це з однією метою – спаплюжити мою репутацію. Та створити підґрунтя, щоб усупереч Конституції призначити головою КМДА зальотного ставленика, а не того, кого обрали кияни», – наголосив Кличко.

Мер нарікає, що масові обшуки паралізують роботу комунальних підприємств і заважають втілювати «важливі проєкти».

Зокрема, різку реакцію КМДА викликали обшуки, пов’язані з системою контролю за паркуванням. Заступник Кличка Костянтин Усов заявляв, що Інспекція обезголовлена і паралізована, через що Києву загрожує «хаос на вулицях».

Тим часом прокуратура Києва заявляє про викриття «стійкого злочинного об’єднання», до якого входили службовці КМДА, і яке займалося безпідставною евакуацією автівок.

Слідчі стверджують, що сума штрафів, яку виписували власникам евакуйованих автомобілів, була вдвічі вищою за офіційну. Більш того, «щоб виконувати “денний план” (300 актів – ред.), вони вдавалися до хитрощів – біля припаркованого автомобіля встановлювали знак “Дорожні роботи”», – стверджують у прокуратурі.

Про підозру повідомили п’ятьом службовцям КМДА – серед яких один із керівників Департаменту транспортної інфраструктури – і двом керівникам приватних фірм.

У квітні цього року вийшло розслідування BIHUS info, в якому йшлося про те, що система евакуації автомобілів у Києві налаштована на збагачення передусім чотирьох пов’язаних між собою приватних фірм. Журналісти наголошували, що в системі контролю за незаконним паркуванням у місті добре налагоджена лише опція евакуації, дохід від якої отримують переважно приватні компанії.

Масові обшуки в підрозділах КМДА та комунальних підприємствах тривають із травня. Кличко так само заявляв про політичний тиск на місцеву владу й називав обшуки «нальотами».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button