Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Місце будівництва ЖК «Патріотика на озерах». Фото: facebook.com/mykhailo.petelytskyy

16 серпня Stolitsa Group припинила участь у меморандумі про добудову житлових комплексів банку «Аркада» – «Патріотика», «Патріотика на озерах» та «Еврика» та фінансування будівництва. Про це заявив генеральний директор Stolitsa Group Едуард Соколовський на зустрічі з інвесторами.

За його словами, це сталося через відмову представників ЖК «Еврика» погодити графіки будівництва.

«Сторона 8 ( Stolitsa Group – ред.) попередила сторону 9 (громадський актив), що з понеділка, 16 серпня, припиняється все фінансування щодо “Еврики”, “Патріотики на озерах” та “Патріотики”. Ми фінансувати за цим меморандумом не маємо права, відповідно, на сьогодні вважаємо, що перебуваємо у стані переговорів. Це не шантаж, це виконання меморандуму. Всі, хто приймав рішення про непідписання графіків, несуть відповідальність», – заявив Соколовський.

У спільноті інвесторів банку «Аркада» збирають підписи з вимогою замінити представницю ЖК «Еврика» Людмилу Шевченко, з чиєї вини, як вони вважають, Stolitsa Group призупинила участь у будівництві.

Там само повідомляється, що будівельні роботи на трьох ЖК повністю зупинені. 16 серпня забудовник вивіз будівельну техніку з будмайданчика ЖК «Патріотика на озерах». Про це пишуть і супротивники забудови. «Сьогодні усю техніку, бурові, битовки… все вивозили з пісків між озерами цілий день», – повідомляє Михайло Петелицький.

Крім того, інвестори повідомляють, що Stolitsa Group припинила фінансувати охорону недобудов та сплачувати за електроенергію. Представники охоронної фірми у відеозверненні заявили, що змушені залишити ЖК «Еврика» через розірвання договору, та попередили, що відтепер відповідальність за охорону об’єкта покладається на інвесторів.

Вкладники непокояться, що масове розкрадання майна на “Евриці” може призвести до різкого збільшення дефіциту коштів за цим ЖК.

Банк «Аркада» збанкрутував восени 2020 року, залишивши після себе недобудовані ЖК «Еврика», «Патріотика», а також скандальний «Патріотика на озерах» на місці зеленої зони на Осокорках. Проти будівництва виступають активісти ГО «Екопарк Осокорки» та місцеві мешканці, вимагаючи створити екопарк замість забудови.

Добудовувати житло взялася будівельна компанія Stolitsa Group. КМДА підписала з новим забудовником меморандум, в якому йдеться, зокрема, про створення екопарку. Але, як виявилося згодом, у новому плані ЖК замість 43 багатоповерхівок з’явилося 48.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button