Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: УБС

Україна без сміття почала переробляти пластик і виготовила першу лавку в своїй ресайклінг-майстерні.

Лава складається з металевого каркаса та пластикової основи, на яку пішло приблизно дві тисячі перероблених пластикових кришечок.

«Усі кришечки були ретельно посортовані за кольорами, подрібнені і запечені в плиту, порізані на акуратні дошки, відшліфовані й відполіровані», – розповідають в УБС.

В організації зазначають, що вже кілька місяців експериментують із різними матеріалами, виготовляючи плити з поліпропілену (PP), твердого полістиролу (PS), щільного поліетилену (HDPE), а також полікарбонату (РС) і філаменту (PLA). Тепер готові брати ресайклінгові проєкти на замовлення.

Ціна лавки 1,1 метра завдовжки – п’ять тисяч гривень.

У 2019 році кафе «Альтруїст» зібрало пластикові кришечки і встановило зроблену з них лавку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button