Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Dan Novac / Unsplash

З літа 2022 року муніципалітет Венеції планує запровадити платний вхід до міста, повідомляє La Stampa.

На вулицях, які ведуть до історичної частини, хочуть встановити турнікети. Туристів, які прибувають до Венеції, зобов’яжуть резервувати вхід заздалегідь. Вхід може коштувати від 3 до 10 євро, залежно від сезону.

При цьому від плати можуть бути звільнені ті туристи, які забронювали готель в історичній Венеції.

Водночас у муніципалітеті також є ті, хто вважає, що платний вхід зробить із міста щось на кшталт тематичного парку, та пропонують обмежувати доступ лише до певних локацій.

Ще у 2019 році муніципалітет вирішив запровадити додатковий податок для туристів, які приїжджають на один день. Він був спрямований передусім проти пасажирів круїзних лайнерів, які ані орендують житло, ані їдять у ресторанах, й натомість лише створюють натовпи на вулицях.

Але й без лайнерів загалом Венеція є одним із найпопулярніших туристичних напрямків, що завдає клопоту місцевим жителям. Заходи для обмеження потоку туристів відтермінували через пандемію. Цьогоріч туризм потроху відновлюється і муніципалітет готовий повернутися до ідеї примусових обмежень.

У травні 2021 року нижня палата парламенту Італії заборонила круїзним лайнерам прибувати до історичного центру Венеції.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button