Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Всі фото: Олег Симороз

26 серпня жителі Микільської Слобідки пікетували КМДА з вимогою зупинити будівництво в прибережній зоні Дніпра та зустрілися з міським головою Віталієм Кличком. Про це повідомив представник громади Олег Симороз, який був на зустрічі.

«За нашою пропозицією, Кличко дав вказівку благоустрою заблокувати проїзд до будівельного майданчика. Сьогодні мають встановити бетонні блоки на комунальній ділянці навколо будівництва, яка є парковою зоною (свого під’їзду в забудовника немає)», – заявив він.

Контрольну картку на паркан анульовано

Також, за результатами зустрічі, було скасовано контрольну картку, яка дозволяла забудовнику встановити паркан, адже забудовник «вийшов за межі своєї ділянки». Компанії дається три дні на демонтаж паркану.

За словами Симороза, встановлено факт фальшування містобудівних умов і обмежень. КМДА звернеться до ДАБІ, щоб ті в судовому порядку скасували свій дозвіл.

Громада також наполягла на винесенні повторного припису Департаменту охорони культурної спадщини КМДА щодо зупинення будівельних робіт, оскільки ділянка потрапляє в межі пам’ятки ландшафту «Історичний ландшафт Київських гір і долини річки Дніпро».

«Після того, як забудовнику обмежать користування незаконним будівництвом, йому запропонують добровільно капітулювати, погодившись на викуп його ділянки в комунальну власність. Відповідний проєкт рішення вже готовий», – додав Симороз.

КМДА та її профільні департаменти мають подати низку позовів та звернень за переліком, який сформувала громада. Активісти обіцяють слідкувати за виконанням цих пунктів, посилаючись на відеозапис наради, на якому зафіксовано обіцянки Кличка.

Комунальники боялися перекривати проїзд

Муніципальну варту зобов’язали охороняти ділянку. Досі місцеві жителі власними силами блокували заїзд будівельної техніки.

Ввечері після наради з Кличком місцеві жителі зустрічали кран-маніпулятор, який мав встановити блоки на проїзді. Однак, як повідомляє активістка Аліна Михайлова, комунальники барилися, непокоячись за свою безпеку. А після того, якщо до водія маніпулятора підійшов представник забудовника і щось сказав, водій просто й поїхав геть.

Місцеві мешканці стрибнули у свої автівки, обігнали маніпулятор, перекрили йому дорогу і змусили маніпулятор повернутися.

Фірма «Нова Слобідка» поновила будівництво трьох 25-поверхових будинків на Микільсько-Слобідській, 7-9 на початку серпня. До цього протягом багатьох років будівництво було заморожене через судові позови та кримінальні провадження, на земельну ділянку накладали арешт.

Вночі 25 серпня вчергове сталися сутички між мешканцями та «тітушками», внаслідок чого двоє супротивників забудови дістали травми.

Візуалізація ЖК Sundance. Зображення з сайту nerukhomi.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button