Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/OlenaMedvedenko2018

Вночі 25 серпня на Микільсько-Слобідській, 7-9 сталася сутичка між місцевими мешканцями, які виступають проти забудови, та групою невідомих з боку забудовника. Про це повідомляє ГО «Микільська Слобідка».

Цієї ночі, як повідомляє громада Микільської Слобідки, забудовник забрав бетонні блоки, які напередодні розмальовували місцеві діти, та переніс їх на контрольовану ним територію. Спочатку будівельники намагалися відтерти пофарбовані блоків і покрити іншою фарбою, але потім вирішили закопати в землю. Відповідні відео розміщено на сторінці громади.

Повідомляється, що внаслідок сутичок двоє місцевих мешканців постраждали. На фото видно чоловіка з травмою голови.

26 серпня громада планує вийти на протестну акцію під будівлею КМДА.

Бетонні блоки, які згодом розмалювали діти. Фото: ГО “Микільська Слобідка”

Фірма «Нова Слобідка» поновила будівництво трьох 25-поверхових будинків на березі Дніпра на початку серпня. До цього протягом багатьох років будівництво було заморожене через судові позови та кримінальні провадження, на земельну ділянку накладали арешт.

Фото: facebook.com/bigkrp

Місцеві жителі блокували будівельну техніку та споруджували барикади. Однак забудовник знайшов шлях через інші новобудови.

Користувач фейсбуку Василий Бочкоревский повідомляє, що зараз забудовник підводить будівельну техніку цим шляхом

Арешт ділянки та будівництво в зоні прибережно-захисних смуг Дніпра – це не єдина проблема цієї забудови. Докладніше читайте тут.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button