Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23469 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Львівська брама» у 2014 році. Фото: Олег Тоцький / livejournal.com/tov_tob

КМДА подала понад 20 інфраструктурних проєктів для можливої реалізації у рамках президентської програми «Велике будівництво» в Києві у 2022 році.

Серед таких об’єктів у міській адміністрації називають: Будинок вчителя, міст Патона, кінотеатр «Київська Русь» та станцію «Львівська брама».

Заступник голови КМДА Микола Поворозник вважає, що держава могла б допомогти з такими проєктами у межах програми, оскільки останніми роками не дає грошей на розвиток інфраструктури Києва. Столиця ж, зі свого боку, віддає у державний бюджет 60% податку на доходи фізичних осіб, а також покриває витрати на пільговий проїзд у громадському транспорті.

Водночас невідомо, яку частку державного фінансування Київ зміг би отримати на ці об’єкти, адже програма «Велике будівництво» – це політичний проєкт, як зазначав в інтерв’ю Радіо Свобода міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Не існує жодного урядового документа, який би містив перелік об’єктів та умови їх відбору.

Наприклад, у межах «Великого Будівництва» збудували нову школу в місті Буча. Держава оплатила 85 мільйонів гривень, а місто – близько 40 мільйонів гривень.

Полтавський обласний кардіоцентр держава і місто профінансували 50 на 50: по 200 мільйонів гривень. Спортивний комплекс у Южному Одеської області коштував 29 мільйонів гривень, з яких 12,5 мільйонів взяли з обласного бюджету, а решта – з місцевого.

Будівництво всіх цих об’єктів почалося до того, як оголосили про програму «Велике будівництво».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button