Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: ДСНС

На відновлювальні роботи в костелі Святого Миколая в Києві, в якому третього вересня сталась пожежа, назбирали 23,37 мільйона гривень. Про це повідомив власник інтернет-магазину Rozetka Владислав Чечьоткін. Сам бізнесмен виділив на відновлення храму один мільйон гривень.

Крім Rozetka, на відновлювальні роботи по мільйону гривень пожертвували наступні компанії: мобільний банк Monobank, інвестиційна компанія SD Capital, Альфа-Банк Україна, виробник систем охорони Ajax Systems, будівельна компанія SAGA Development, Нова пошта, інвесткомпанія Dragon Capital, інвестиційно-девелоперська компанія Taryan Group, Райффайзен Банк Аваль, банк ПУМБ, Влад Школьнік, який контролює Forum Property Management Group, ПриватБанк, будівельна компанія ENSO, група Компаній «Автострада», Епіцентр К, будкомпанія UDP, мережевий оператор ТРЦ Arricano, Blackshield Capital та бізнесмен Євген Черняк.

Медична лабораторія «Діла» повідомила про намір надати 500 тисяч гривень, IBOX Bank – 1,78 мільйона, а президент Київської школи економіки Тимофій Милованов перерахував 100 тисяч.

Третього вересня на вулиці Великій Васильківській у Києві горів костел Святого Миколая. Рятувальники ліквідували пожежу за годину. Жертв та постраждалих не було.

Вогнем знищено унікальний орган, внутрішнє оздоблення костьолу та впала люстра. Концертний орган за спецзамовленням був створений майстрами фірми «Rieger-Kloss». Його вартість у сучасних цінах, за деякими повідомленнями, оцінюють в 1,2 чи й 1,5 мільйона євро.

Міністр культури Олександр Ткаченко повідомив, що в будівлі мала розпочатися реставрація зовнішнього фасаду, але йшли суди з приводу тендерів, тому процес було відкладено. Щодо внутрішніх робіт йшли дискусії між католицькою громадою та будинком органної музики, щодо того, як можна користуватися органом. Мерія міста Києва мала прийняти рішення, де може бути побудований Будинок музики.

Ткаченко пояснив також, що ймовірне замикання сталося саме всередині органу після проведення профілактичних робіт щодо його очищення та початку репетицій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button