Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Pixabay

Львівська міська рада звернулася до президента Володимира Зеленського, Кабінету міністрів, Міністерства охорони здоровʼя та Державної служби з лікарських засобів і контролю за наркотиками з проханням виключити канабіс з переліку «особливо небезпечних наркотиків» та віднести його до «наркотичних речовин, обіг яких обмежений», повідомляє Зміна.

Відповідне звернення під час сесії 16 вересня оприлюднив депутат Валерій Веремчук. За його словами, про це просили міськраду представники «Демократичної сокири» та благодійного фонду допомоги ветеранам АТО «Фенікс». Вони посилалися на торішню конвенцію ООН, якою призначену для медичного використання марихуану вилучено зі списку небезпечних наркотичних засобів.

Перед львівськими депутатами виступила Анна Бар, одна з авторок звернення.

«Сьогодні у багатьох цивілізованих країнах суттєво переглянута державна політика щодо канабісу, зокрема його медичної форми. На даний час кількість громадян України, яким можуть допомогти препарати на основі канабісу, наближається до 2,3 мільйона дорослих та дітей, зокрема при лікуванні посттравматичного стресового розладу в учасників бойових дій», – заявила вона.

Цьогоріч депутати Верховної Ради заявляли, що «легалізували медичний канабіс в Україні», однак ішлося лише про три препарати, які, за словами експертів, є недоступними.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button