Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Castanea sativa. Фото: Вікіпедія

П’ятого жовтня охочих запрошують до Ботанічного саду імені Гришка допомогти підготувати дерева до зими, повідомляє Вечірній Київ.

У вівторок, 5 жовтня, о 10:45 волонтерів чекають біля головного входу до ботсаду (вулиця Тимірязєвська, 1). Потрібно буде з 11:00 до 15:00 розносити мульчу під дерева.

«Для дерев у Коніферетумі (колекції голонасінних рослин – ред.) критичною є вологість ґрунту взимку та на початку наступного сезону вегетації. Мусимо рознести максимально можливу кількість щепи під дерева, щоб зберегти вологу осінніх дощів», – пояснює старша наукова співробітниця відділу дендрології, кандидатка біологічних наук Ольга Похильченко.

Кожному волонтеру Центр альтернативного озеленення Києва подарує сіянець їстівного каштану, Castanea sativa. Тому учасників просять реєструватися на подію, щоб можна було розрахувати кількість рослин.

У ботсаду ростуть кілька дерев цього виду. Їхні сіянці заввишки 20-30 сантиметрів і роздаватимуть волонтерам.

Смажені каштани. Фото: Peter Forster / Flickr

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button