Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Заступник мера Києва Костянтин Усов представив нову паркувальну політику міста. Вона включає рішення, які вже почала впроваджувати міська влада.

Серед задач – встановлення чітких меж паркувальних зон (центр, передцентр та спальні райони), оновлення тарифів за паркування, зручна система оплати послуги. Усов розповів, що таблички з інформацією про парковку та плату за неї коштують місту 0,26 мільйона гривень.

Пільги на паркування не матимуть міністри, депутати всіх рівнів, судді, прокурори тощо. Пільги матимуть люди з інвалідністю, учасники бойових дій, спеціальні та екстрені служби. До кінця місяця чиновник пообіцяв завершити цифрову інтеграцію Києва та Міністерства соцполітики щодо внесення відомості про пільги на спеціальних платформах для інспекторів.

Також місцева влада пропонує бізнесу ввести щомісячні абонементи на паркування зі знижкою. Відповідний механізм наразі напрацьовують і для фізичних осіб.

Планується запровадження резидентного паркування. На замовлення КМДА, аналітики Єльського університету підготували аналіз того, як така система побудована в інших містах, зокрема, Вашингтоні, Ванкувері, Окленді, Лондоні та Портленді. У мерії вважають, що кияни, які живуть в центрі, мають право на пільгу, якщо авто залишене в певному радіусі від місця реєстрації. Резидентне паркування обіцяють ввести в наступному році.

«Резидентне паркування – це не стягнення плати за паркування у дворах чи на прибудинкових територіях. Йдеться виключно про паркування вздовж загальнодоступних вулиць та доріг, які належить до паркувального простору всієї київської громади», – пояснив Усов.

Вже сьогодні кияни зможуть платити менше за паркування навколо свого будинку в радіусі 400 метрів. Абонемент будуть надавати на один будинок. Резидентне паркування поширюватиметься виключно на першу та другу зони.

З наступного понеділка комунальники приберуть обмежувальні знаки, які самостійно встановлює бізнес на міських парковках. Водночас кожен бізнес зможе укласти договір з містом про бронювання машиномісць, використовуючи офіційний знак. Він буде встановлюватись на заброньованих місцях. Його кольорова гамма відповідатиме кольору певної паркувальної зони, літерно-нумерний ідентифікатор відповідатиме номеру паркувального майданчику, через qr-код можна дізнатись інформацію про цей майданчик. Водночас 60% місці повинні залишитись доступними для всіх.

Одне заброньоване паркомісце коштуватиме в першій зоні – 8500 гривень на місці, другій – 4410, третій – 1323. Бізнес зможе орендувати місце на незалежному онлайн аукціоні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button