Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23576 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

12 жовтня в Україні зафіксували 16,3 тисячі нових випадків захворювання на COVID-19 та 471 летальний випадок. Лише за добу шпиталізували майже п’ять тисяч хворих, повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Кількість померлих від коронавірусу за добу наразі найбільша після «рекорду» сьомого квітня, коли зафіксували 481 летальний випадок. Тоді, під час другої хвилі епідемії, в Україні запроваджували суворий локдаун.

Кількість смертей за добу. На ньому не відобраежно дані за 12 жовтня. Графік: worldometers.info

У МОЗ звертають увагу на те, що 97% госпіталізованих із COVID-19 у вересні — невакциновані. 3% вакцинованих, які звернулися за медичною допомогою, перенесли хворобу легко і не потребували кисневої терапії. Зараз в Україні щеплено двома дозами 6,2 мільйона людей, тобто приблизно 15% населення.

Через високу захворюваність МОЗ рекомендує достроково почати шкільні канікули, перенісши їх вже на 18 жовтня.

«Кожного дня у сотень дітей виявляють COVID-19, а тисячі учнів разом із вчителями відправляють на ізоляцію через виявлені випадки», — зауважив міністр Віктор Ляшко.

Кількість нових випадків за добу. Графік: worldometers.info

З 21 жовтня міжобласні поїздки автобусом та залізницею будуть дозволені лише вакцинованим громадянам, або за наявності ПЛР-тесту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button