Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: «Парки Дарниці»

У тій частині парку Партизанської слави на лівому березі Києва, де з 2018 року на замовлення Київзеленбуду проводився капремонт, «у великій кількості» засихають сосни, стверджує громадська організація «Парки Дарниці».

Активісти вважають, що під час робіт доріжки розширювали в межах «кореневої плити» дерев. Працівники пошкодили коріння, знімаючи верхній шар ґрунту, а також завезли чорнозем для влаштування газону. Все це викликало зміни екологічних умов життя дерев, до яких вони звикли за багато років.

«Інформація викладена вище є не лише нашими думками, а вона підтверджена актом обстеження завідувача кафедри дендрології Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка НАН України, доктором сільськогосподарських наук», — зазначають у ГО «Парки Дарниці».

Крім того, звертають увагу на ділянку, де працює кафе Forest: під бетонним покриттям засохла 21 сосна.

Організація надіслала листа Міністерству захисту довкілля, Київзеленбуду, Управлінню екології та природних ресурсів КМДА та Екологічній інспекції.

Фото: «Парки Дарниці»

У Київзеленбуді підтвердили «Хмарочосу», що комунальні працівники справді зафіксували у парку випадки всихання сосен. Комунальне об’єднання попросило виявити причини всихання дерев фахівців Національного університету біоресурсів.

На наш запит пресслужба Київзеленбуду також повідомила, що з 2018 року до теперішнього часу у парку Партизанської слави було видалено 600 дерев, які визнали аварійними та сухостійними.

Причини називають такі: досягнута вікова межа рослини, всихання у зв’язку з глобальною зміною клімату, пониження ґрунтових вод, масове враження шкідником, сосновим пильщиком, що є проблематикою всієї Європи.

При цьому Київзеленбуд наголошує, що видалення дерев не пов’язане з ремонтними роботами. До того ж за цей час у парку висадили 862 нових дерева.

Зазначимо, що після початку капремонту місцеві жителі скаржилися на те, що доріжки розширюють за рахунок газонів і вирубують дерева.

Торік ремонтні роботи у Парку партизанської слави призупиняли через кримінальну справу: підрядника звинуватили у розкраданні 14 мільйонів гривень, виділених на капремонт парку. Позов подав Київзеленбуд, вимагаючи повернути гроші.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button