Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Vladimir Fedotov / Unsplash

Офіційний рівень смертності від коронавірусу в світі зараз є найнижчим з початку року, заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Гебреісус. «Справжня кількість, звичайно, більша», — додає він.

Щоденна кількість смертей від коронавірусу в світі. Графік: worldometers.info

За словами Гебреісуса, смертність знижується у всіх регіонах, за виключенням Європи. Кілька європейських країн увійшли в нові хвилі епідемії. Гендиректор ВООЗ наголошує, що така ситуація спостерігається там, де найнижчий рівень вакцинації населення.

Серед країн, які увійшли в третю хвилю пандемії — Україна. 12-13 жовтня щодня фіксували понад 400 смертей від коронавірусу.

Щоденна кількість смертей від коронавірусу в Україні. Графік: worldometers.info

Наразі в Україні повний курс вакцинації пройшло 15% населення. Це найнижчий показник у Європі та один із найнижчих у світі.

Дослідження свідчать, що понад 56% дорослого населення країни не планує робити щеплення проти коронавірусу. Ці показники одні з найвищих у світі.

Україна у списку за рівнем вакцинації населення. Скриншот зі сторінки graphics.reuters.com

ВООЗ закликала країни охопити щепленнями принаймні 10% населення до кінця вересня. Наразі 56 країн не досягли цієї мети, більшість із них — в Африці. Також поставлено за мету щепити 40% населення до кінця року.

Загалом із початку пандемії від COVID-19 померло 4,9 мільйона людей у світі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button