Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба МОЗ

В Україні в розпалі третя хвиля епідемії коронавірусу, яка, за офіційною статистикою, є смертельнішою за попередні. Це відбувається на тлі падіння смертності практично в усіх інших регіонах світу. Так, за минулу добу від COVID-19 померли 495 захворілих, напередодні це число сягало рекордних 538.

40% пацієнтів, які опиняються з ковідом у реанімаціях, помирають, повідомляє ТСН.

У Київській міській клінічній лікарні №4 у відділенні інтенсивної терапії наразі перебуває 16 хворих на коронавірус, і половина з них — на апаратах ШВЛ. Усі — не вакциновані. За даними Міністерства охорони здоров’я, 94,2% шпиталізованих із коронавірусом, не отримали жодної дози антиковідної вакцини. А в того невеликого відсотку вакцинованих, що таки звернулися по допомогу медиків, хвороба пройшла не тяжко.

«Спочатку думав, що може застуда. Температура 37. Потім піднялась до 39. Я задихався, падав через брак кисню», — розповідає пацієнт Юрій. Він потрапив до реанімації два тижні тому. На момент шпиталізації його легені були уражені на 38%.

Юрій не щепився через недовіру до вакцини: «Стільки часу минуло, а вакцини від СНІДу немає. А від коронавірусу через два роки придумали». Однак, потрапивши у реанімацію, шкодує, що не зробив цього.

Рівень вакцинації в регіоні

У багатьох випадках, коли сатурація починає знижуватись до 86-88 (нормою вважаєтся 95-99%), людина цього не відчуває, зазначає завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Владислав Васіяров.

За словами медиків, особивість нинішньої хвилі — швидке погіршення стану та висока температура, яку важко збити. «От вчора ще пацієнт був у більш-менш нормальному стані, за 12 годин він став вкрай важким і опинився під апаратом ШВЛ», — каже лікарка Аніта Годун.

Кількість щоденних смертей від ковіду в Україні

У Львівській клінічній лікарні швидкої допомоги повідомляють про 50 пацієнтів у критичному стані, серед них немає жодного вакцинованого. «Зараз лікарі у реанімації боряться за найменший шанс врятувати 40-річну пацієнтку. Вона — мама трьох маленьких дітей, яку уже двічі за кілька днів повертали з того світу. Її родина — проти вакцинації», — повідомляють у лікарні.

Журналіст Obozrevatel повідомляє, що 19 жовтня бачив біля крематорію на Байковому кладовищі чергу з 11 поховальних автобусів. За його інформацією, більшість тих, кого привозять на кремацію, — померлі від коронавірусу.

За даними серпневого опитування, 56% українців не мають наміру робити щеплення від коронавірусу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button