Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23479 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Власники кав’ярні 1900 Coffee на вулиці Олеся Гончара, 74А власним коштом відремонтували та очистили від реклами фасад історичного будинку. Про це повідомив співзасновник закладу Олександр Пінчук.

Роботи обійшлись в 25 тисяч гривень. Їх проводила компанія, яка реставрує інші фасади їхніх закладів. Зокрема, команда відремонтувала фасади Coffeereligia на Великій Житомирській, 38 та 1900 Coffee на Саксаганського, 112А.

За його словами, від самого початку при будівництві кав’ярні використовувались принципи реновації та реставрації. Так, у приміщенні на Гончара був невідповідний історичному будинку дизайн інтер’єру.

Власники сподіваються, що своїм прикладом вони зможуть надихнути інший бізнес та жителів дбати про історичні будинки. Наприклад, на Олеся Гончара, 74А жителі вже почали збирати кошти на реставрацію фасаду.

Крім того, він розповів, що на мешканця будинку, який утеплив будинок, відкрили кримінальне провадження.

Будинок у стилі модерн побудували на початку ХХ століття за проєктом архітектора Павла Альошина.

У «Київрекламі» прокоментували, що позитивно ставляться до таких дій підприємців і дуже хочуть, щоб небайдужих до зовнішнього вигляду міста було більше. У підприємстві заявили, що постійно ведуть роз’яснювальну роботу саме для того, щоб бізнес самостійно впорядковував свої фасади.

У майбутньому в результаті некваліфікованих ремонтно-реставраційних робіт були збиті еркери, знищені дубові панелі, квартири перепланували. У 1939 році був добудований мансардний поверх.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button