Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Nathan Dumlao / Unsplash

Обов’язкова вакцинація як загальнодержавна вимога стане бар’єром для 41% «блакитних комірців» через небажання українців щепитися. Про це свідчить жовтневе опитування на OLX Робота.

При цьому в окремих регіонах щеплення — перешкода для більшої кількості робітників. Найбільшою проблемою це може стати для Одещини. А от на Тернопільщині більшість «блакитних комірців» готові прийняти нові умови.

Серед опитаних 18% ще планують зробити щеплення, 9% отримали першу дозу, кожного п’ятого — повністю вакциновано. 19% ще не визначилися, а 35% не планують щепитися.

Небажання українців вакцинуватися може сильно вплинути на ринок праці, створивши дефіцит спеціалістів. Вже зараз роботодавці демонструють активний попит на працівників, особливо робітничих спеціальностей. Серед найзатребуваніших — ті, хто постійно комунікує з людьми і надалі може потрапити у розширений список професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим. Таким фахівцям готові збільшувати зарплатню.

Зараз на ринку праці найбільше зріс попит на продавців. Порівняно з початком року їм стали пропонувати на 16% більше. У жовтні зарплати найпотрібніших робітничих спеціалістів зросли таким чином:

  1. Продавці — 10 700 грн/міс., +16% за пів року;
  2. Водії — 20 000 грн, +8%;
  3. Вантажники — 12 450 грн, +25%;
  4. Різноробочі — 12 500 грн, +14%;
  5. Кухарі — 13 500 грн, +11%.

У Київській області роботодавці найактивніше шукають продавців, водіїв, вантажників, охоронців і кухарів, а найбільші зарплати цього року пропонують наступним робітничим спеціалістам:

  1. Фасадник — 44 250 грн/міс.;
  2. Штукатур — 40 000 грн;
  3. Облицювальник — 35 000 грн;
  4. Муляр — 35 000 грн;
  5. Плиточник — 32 500 грн.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button