Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


У Львові поблизу банку їжі «Тарілка» створюють природоорієнтований простір із дощовим садком, водопроникною поверхнею, вертикальним і контейнерним озелененням. Про це повідомляє Львівська міськрада.

Ініціаторами перетворення простору стали мешканці, які розробили проєкт і перемогли у програмі «Сафарі для громад у Львові» у 2020 році. Реалізацією проєкту опікуються громадські організації «Плато» та «Тарілка».

Наразі облаштували дощовий садок поруч із місцем, де після опадів утворювалася велика калюжа, замінили асфальтоване покриття у внутрішній частині простору водопроникною поверхнею, перефарбували стіни у білий колір, а також висадили в’юнкі рослини для формування вертикального озеленення та зменшення нагрівання простору. Надалі заплановано облаштування контейнерного озеленення із місцями для відпочинку у внутрішній частині простору.

«Ми прагнемо показати мешканцям, що за допомогою простих і відносно дешевих природоорієнтованих рішень можна водночас пристосувати громадський простір до тривалих періодів спеки та інтенсивних опадів, які щороку стають помітнішими, і таким чином зробити його більш комфортнішим для користувачів», – заявляють в ГО «Плато».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button