Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23479 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/ecoparkosokorky

Влада Києва анонсувала будівництво парку біля озера Тягле в Дарницькому районі протягом двох років. З ініціативою будівництва до міста нібито звернулась організація «Національний парк збереження та збагачення флори й фауни «Осокорки», яку створили два тижні тому. За її проєктом, замість 650 гектарів екопарку Осокорки облаштують вдвічі менший парк у санітарній зоні двох підприємств.

За словами керівника організації Сергія Машовця, наразі вони збирають пропозиції дарничан щодо майбутнього парку та консультуються з експертами.

ГО «Національний парк збереження та збагачення флори й фауни «Осокорки» створили 12 жовтня 2021 року. Її представники пропонують створити парк на території площею 350 гектарів замість 650, на яких планується забудова.

Зліва – концепція ГО “Екопарк Осокорки”. Справа – ініціатива, яку підтримала місцева влада.

Банк «Аркада», який збанкрутував восени 2020 року, залишив після себе недобудовані ЖК «Еврика», «Патріотика», а також скандальний «Патріотика на озерах» на місці зеленої зони на Осокорках. ЖК має добудувати девелопер Stolitsa Group. Новий план забудови передбачає зведення 25 висоток по 27 поверхів.

Будівництво ЖК «Патріотика на озерах» передбачає тотальну забудову перешийку між озерами Небреж й Тягле. Проти цього будівництва вже не перший рік активно виступають мешканці району й небайдужі громадяни з ініціативи «Екопарк Осокорки».

За словами представника «Екопарку Осокорки» Михайла Петелицького, завданням «фейкової ГО», яка звернулась до міста з ініціативою створити парк, є прикрити знищення понад 200 гектарів справжнього екопарку. Він пояснив, що в анонсованих планах – створення парку в санітарній зоні двох шкідливих підприємств, на місці, де вже створено два об’єкти природно-заповідного фонду.

На початку жовтня стало відомо, що забудовник прокладає дорогу навколо озера Небреж. Грейдер працював вже в лісі – за перешийком між озерами Небреж і Тягле. При спробі його затримати до приїзду поліції він одразу припинив роботи. При цьому ще у серпні Stolitsa Group вийшла з меморандуму про добудову місцевих ЖК.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button