Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Igor Nesterenko

Департамент земельних ресурсів КМДА опублікував проєкт рішення про надання дозволу компанії «Ділайвест» на розроблення проєкту проїзду до будмайданчика біля скверу імені Чкалова на вулиці Гончара в центрі Києва.

Забудовник планує збудувати тут багатоповерхову житлову будівлю, проти чого виступають місцеві жителі. Проєкт рішення передбачає передачу в оренду на п’ять років ділянки площею 0,02 гектара. Документ має пройти земельну комісію, після чого його розглядатимуть депутати Київради.

У проєкті рішення вказано, що детальний план території відсутній, а ділянка не входить до зеленої зони. Також зазначено, що наслідком цього рішення стане «реалізація зацікавленою особою своїх прав щодо використання земельної ділянки».

Концерт на захист скверу. Фото: Alexandra Govorukha

«Вони перемогли… Тепер залишається дочекатися, поки доблесна земельна комісія Київради поставить свої підписи — і вуаля, будівництво розпочнеться. І проїзд разом із висоткою відпанахають третину скверу», — пише активістка Галина Плачинда.

Ексдепутатка Ольга Балицька запропонувала спробувати разом із активістами відвідати земельну комісію та переконати депутатів відхилити цей проєкт рішення.

Орендована ділянка. Скриншот із проєкту рішення Київради

Торік земельна комісія поновила забудовнику договір оренди землі в Чкалівському сквері. «Наші гроші» пов’язують фірму «Ділайвест» зі Stolitsa Group. Супротивники забудови наголошують, що ділянка фактично є частиною скверу, а його залишки перетворяться на прибудинкову територію.

Водночас у Київраді зареєстровано проєкт рішення про перейменування Чкалівського скверу на сквер імені Богдана Ступки. Мешканці хочуть, аби зелена зона називалася Письменницьким сквером, адже свого часу поряд жили Борис Антноненко-Давидович, Михайло Стельмах, Ліна Костенко, Микола Вінграновський та низка інших літераторів.

Місцеві жителі висловлюють незгоду з наданням скверу імені Ступки. Фото: Галина Плачинда

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button