Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/cost.ukraine/

Петиція до президента з вимогою зобов’язати органи влади і самоврядування зазначати фразу «за кошти платників податків» на інформаційних матеріалах, в яких ідеться про використання бюджетних коштів, набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Розмір напису має становити не менш як 25% площі білборду чи іншого інформаційного матеріалу, йдеться у зверненні, автором якого виступив Дмитро Боярчук, виконавчий директор аналітичної компанії CASE Ukraine.

«Робота, яку чиновники та депутати повинні виконувати в щоденному режимі (будівництво доріг, об’єктів соціального призначення тощо) представляється як особисте досягнення окремо взятих людей», — йдеться у тексті петиції.

Вимога стосується також об’єктів, які створюються за кредитні кошти, адже державні позики також лягають на плечі платника податків.

Торік проєкт CASE Ukraine «Ціна держави» запустив флешмоб, під час якого на білбордах президентської програми «Велике будівництво» розклеювали наліпки «Збудовано за твої податки».

Раніше міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов визнавав, що програма «Велике будівництво» – це політичний проєкт. Не існує жодного урядового документа, який би містив перелік об’єктів та умови їх відбору.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button