Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Наталія Бігун

Мешканці району Голосіївського парку влаштували мітинг проти капітального ремонту у парку імені Максима Рильського, який проводить Київзеленбуд. Вони побоюються, що зелену зону забетонують, чим нашкодять флорі та фауні заповідної зони.

Ремонт відбувається на території між Голосіївським проспектом та ставком. Там обіцяють зробити інклюзивний простір, облаштувати сухий фонтан, фудкорт, дитячий ігровий майданчик, туалет, доріжки й під’їзд до озера. Загалом ремонт парку передбачає оновлення 127,5 га площі заповідника.

Натомість мешканці переконані, що ремонтні роботи, зокрема будівництво сухого фонтану, призведуть до загибелі рідкісних дерев, а саме будівництво може вплинути на стан озера та загрожує фауні. За словами ж директора Київзеленбуду Олексія Короля, труби системи поливу фонтану проходять на такій глибині, яка жодним чином не пошкоджує основні стрижневі корені.

На вихідних, за словами активістів, техніка демонтувала дитячий майданчик, а на цьому місці майже повністю було вивернуто коріння восьми дерев. На місце викликали поліцію. Мешканці зупинили техніку та тепер чергують біля неї. До слова, цей майданчик перенесли на інше місце.

«Екскаватор під’їжджав до кожного дерева і прямо по корінню різав його та копав грунт. Водій відмовився показати дозволи на роботу та жодну документацію», – розповіла містянка Наталія Бігун.

Фото: facebook/holosiivparksos

Активісти мають намір провести громадські слухання, на які запросили Мінекології та депутатів Верховної ради. Наразі вони збирають підписи проти будівництва.

Реконструкція запланована в дві черги. Підрядником обрано ТОВ «Євротехнології Груп». Видання Апостроф зазначає, що бенефіціаром і засновником компанії був Тарас Бойправ, заступник начальника управління з капітальних вкладень Київзеленбуду. У 2018 році Бойправ був видалений з реєстру як бенефіціарний власник.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button