Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/MKIPUkraine

Протиаварійні роботи в Гостиному дворі на Контрактовій площі стартують на початку грудня, повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

Паралельно з протиаварійними роботами триватиме розробка концепції майбутнього простору Гостиного двору.

Дорожню карту реставрації й розвитку Гостиного двору та простору навколо нього Мінкульт розроблятиме разом із ГО «Урбанина».

Киян запрошують долучитися до обговорення майбутнього цього простору, взявши участь в опитуванні. Обговорення триватиме три місяці.

Протягом цього часу планують провести проєктний семінар «Гостиний двір: Фокус уваги — візія», публічно презентувати його напрацювання, зібрати відгуки та зауваження до проєктних гіпотез. За результатами буде створено схему функціонування території та моделі наповнення першого й другого поверхів Гостиного двору.

Нагадаємо, у 2011 році будівлю виключили зі списку пам’яток архітектури, а КМДА дозволила девелоперу «реконструювати» Гостиний двір під торговельно-офісний центр. Кияни та активісти виступили з акціями протесту проти перебудови й окупували внутрішній двір. У 2014-2018 роках суди скасували дозволи на виконання будівельних робіт, було розірвано договір оренди, відновлено охоронний статус пам’ятки та повернуто будівлю державі.

У червні Фонд державного майна передав Гостиний двір до сфери управління Міністерства культури. Проти цього виступав міський голова Віталій Кличко, адже місто планувало взяти будівлю на свій баланс.

Наразі Гостиний двір захищено трьома охоронними статусами: як пам’ятка місцевого і національного значення та як головний і центральний елемент пам’ятки містобудування Контрактова площа.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button