Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: wikipedia.org

У Києві оголосили тендер на реконструкцію вулиці Стеценка від проспекту Палладіна до Інтернаціональної площі з очікуваною вартістю 2,8 мільярда гривень. У проєкт входить ліквідація кільцевого руху транспорту на перетині вулиці Стеценка та Туполєва і вулиці Стеценка зі Щербакова.

Тендер оголосило КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва». Переможцем стала турецько-українська компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл», яка запропонувала виконати роботи за 2,5 мільярда гривень.

Згідно з договором реконструкція включає чотири етапи.

Перша черга реконструкцїї пройде на ділянці вул. Стеценка від проспекту Академіка Палладіна до вулиці Академіка Туполєва. Там розберуть старе покриття та облаштують нові дороги, перекладуть водопровід, тепломережі та газопровід, електромережі, каналізацію та водостік. На цьому етапі також знімуть рослинний шар грунту та вирубають понад 100 дерев.

У проєкті передбачається облаштування плиткою тротуару шириною понад два метри , велодоріжок – понад два метри, влаштування розділової смуги між тротуаром та велодоріжкою з колотої бруківки. У пункті озеленення вказана висадка 107 дерев липи європейської, робінії – 89, червоного клену – 23, а також живої огорожі та кущів.

Друга черга – реконструкція вулиць Стеценка від Академіка Туполєва до площі В. Марченка з ліквідацією кільцевого руху транспорту на перетині вулиць Стеценка та Академіка Туполєва. Ремонт також передбачає вирубку понад 60 дерев та зняття рослинного шару.

У другу чергу також входить розбирання наявних споруд, перевлаштування електричних мереж та контактної мережі, перекладання мереж водопроводу, перекладання мереж каналізації, газопроводу, облаштування доріг, прокладання дощової каналізації. Під час робіт з благоустрою встановлять лави та урни для сміття. Влаштують велодоріжки в два метри, зроблять освітлення. Тут також висадять 55 дерев липи європейської, робінії – 87, клену червоного – 10 .черемхи – 15, а також кущі і живу огорожу.

Третя черга – будівництво дворівневої транспортної розв’язки на перетині вул. Стеценка з вул. Д. Щербаківського (площа В. Марченка). Також передбачається вирубка дерев і зняття рослинного шару, й додаються перекладання мереж слабкого струму та реконструкція шляхопроводу.

Четверта черга – будівництво дворівневої транспортної розв’язки на перетині вулиці Стеценка з проспекту Академіка Палладіна.

У рамках реконструкції планується ліквідувати круговий рух на перетині вулиць Стеценка та Туполєва. В. о. директора комунального підприємства Дмитро Котлубей розповів виданню Апостроф, що для підвищення безпеки руху транспорту та пішоходів передбачається збільшення пропускної спроможності; встановлення направляючої пішохідної та бар’єрної огорожі; підвищення шорсткості поверхні проїжджої частини; перерозподіл транспортних потоків та зменшення аварійності на транспорті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button