Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Київрада

Депутати Київради другого грудня прийняли зміни до міської цільової програми «Безпечна столиця», якими додали 27 мільйонів гривень на програму закупівель техніки для державних органів влади. Про це пише Леся Падалка.

За її словами, співвиконавцями муніципальної програми є цілий перелік державних правоохоронних і інших установ, у яких, до речі, є власний бюджет. Отже, на закупівлі виділено кошти київському Держказначейству – 7,65 мільйона гривень (на комп’ютери і мобільні телефони), Інституту судових експертиз – вісім мільйонів гривень (хроматограф), Київській прокуратурі – 8,8 мільйона гривень (на автомобілі й оргтехніку), Кіберполіції – 1,5 мільйона гривень (на спецавтомобіль і техніку), Департаменту боротьби з наркозлочинністю – 1,8 мільйона гривень (на автівку, квадрокоптер і комп’ютери).

Також Київрада погодила надання послуг теплопостачання за тарифами для населення – в цінах минулого року, 1654 гривень – для ОСББ і ЖБК. Цього року організації отримали тепло по 2100-2380 гривень для опалення 462 багатоквартирок. Тепер їх зрівняли в правах з рештою, і ціна зменшиться, зазначає журналістка. Компенсацію збитків у розмірі два мільярда гривень поклали на Київтеплоенерго.

Столичним ЖЕКам виділили по десять мільйонів гривень на район. Усім керуючим компаніям районів Києва збільшили статутні фонди на цю суму. Кошти мають піти на придбання нової техніки для прибирання прибудинкових територій – снігоприбиральних машин, аварійної техніки тощо. Вмотивовано це рішення тим, що тариф за прибудинкову надто низький і самостійно районні контори закупити техніку не можуть.

Крім того, мер Віталій Кличко анонсував виділення в грудні лікарям по 10 тисяч гривень, середньому медперсоналу – по вісім тисяч гривень, а молодшому – по шість тисяч. Відповідне рішення прийматиметься на наступній сесії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button