Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Peter Chirkov / Unsplash

У Греції запровадять обов’язкову вакцинацію від Covid-19 громадян віком від 60 років і штрафуватимуть за відмову від вакцинації. Про це заявив прем’єр-міністр Кіріакос Міцотакіс, повідомляє Bloomberg.

Починаючи з 16 грудня нещеплених штрафуватимуть на 100 євро щомісяця. Кошти спрямують до медичних закладів, де лікують хворих на коронавірус. Рішення ще має погодити парламент.

«Це не покарання. Я би назвав це податком на охорону здоров’я», — зазначає Міцотакіс.

У Греції наразі повністю вакциновано 64% населення. Серед населення віком від 60 років 17% лишаються невакцинованими.

Відсоток вакцинованого від коронавірусу населення в Європі

Водночас дев’ять із десяти смертей коронавірусу стаються саме у цій віковій групі. Так само на цей вік припадає семеро з десяти пацієнтів лікарень, що потребують інтубації.

Грецькі експерти порахували, що з точки зору навантаження на систему охорони здоров’я, щеплення однієї 70-річни людини можна порівняти з щепленням 34 громадян молодшого віку.

У країні зараз спостерігається значний сплеск захворюваності на ковід. Водночас смертність цієї хвилі не перевищує перші дві.

Кількість добових випадків у Греції. Графік: worldometers.info

Кількість добових смертей у Греції. Графік: worldometers.info

Грецька влада також непокоїться через сезон новорічних свят і поширення нового штаму омікрон.

Австрія також планує запровадити обов’язкову вакцинацію. В разі ухвалення законопроєкту вона поширюватиметься на всіх громадян, хто не має протипоказань до щеплення. За відмову штрафуватимуть на 3200 євро, а якщо невакцинована людина наражатиме інших на небезпеку, то сума штрафу зросте до 7200 євро.

Нагадаємо, в Україні один із найнижчих рівнів вакцинації в регіоні — 26%, позаду лише Боснія і Герцеговина, Молдова та Болгарія. Через це спостерігається безпрецедентна добова смертність. Вірус убив понад 87,5 тисячі українців.

Добові смерті в Україні. Графік: worldometers.info

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button