Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Stephen L / Unsplash

Капіталізація американської компанії Apple сягнула 2,87 трильйона доларів. Це більше всієї економіки Великої Британії. І це світовий рекорд — жодна компанія світу не коштувала так дорого, повідомляє Bloomberg.

Для порівняння, капіталізація Microsoft становить менше 2,5 трильйона доларів.

Видання відзначає швидкість, із якою дорожчає Apple. У 2013 році, коли компанію очолив Тім Кук, її капіталізація складала близько 300 мільярдів доларів. У 2018 році Apple оцінювалася вже у трильйон доларів, у 2020-му — у два трильйони.

Цьогоріч виторг Apple складав один мільярд доларів на день.

Аналітики впевнені, що незабаром вартість Apple сягне трьох трильйонів і ростиме далі. Компанія готує кілька кардинально нових продуктів: власний автомобіль і окуляри доповненої реальності.

Експерти зазначають, що надприбуткам сприяє єдина екосистема Apple — взаємодія між різними продуктами компанії та ускладнена сумісність із гаджетами й сервісами інших виробників.

Нагадаємо, нове дослідження групи економістів на чолі з Томасом Пікетті та Еммануелем Саесом свідчить про подальше зростання глобальної нерівності у доходах. Прірва між багатими та бідними така ж велика, як і в період розквіту західного імперіалізму.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button